top of page

Vain sinä itse voit ratkaista

 

Vain sinä itse voit ratkaista, sopiiko AA sinulle. Monet AA:han saapuneet toteavat hyvin pian tulleensa oikeaan paikkaan. Ellei näin ole sinun kohdallasi, niin suosittelemme tutustumista toisiin ryhmiin. Jos juomisesi on kehittynyt viimeisen vuoden aikana huonompaan suuntaan, on jokseenkin varmaa, että sama kehitys tulee jatkumaan. Tällöin ratkaistavaksi jää vain kysymys, haluatko jatkaa elämääsi vai kuolla.

On toki muitakin ratkaisuja kuin AA. Mutta kukaan ei voi auttaa sinua, jos et itse ole halukas yhteistyöhön. Eikä kukaan voi auttaa sinua tekemällä puolestasi sellaista, mitä sinun itsesi tulisi tehdä.

Älä sure, jos et heti ymmärrä kaikkea, vaan osallistu kokouksiin ennakkoluulottomalla mielellä ja ole itsellesi rehellinen. Uskomme, että uuden ja vanhan jäsenen keskustellessa alkoholismista ja AA:sta, he molemmat saavat vahvistusta raittiudelleen. Kutsumme tällaista kokemusten jakamista kummitoiminnaksi. Toivomme, että jokainen jäsen löytää itselleen kummin, jonka kanssa keskustellessa voisi löytää avun jokapäiväisiin ongelmiinsa.

Hyvin harvat jäsenemme pystyvät säilyttämään raittiutensa, elleivät voi tavoittaa toisia AA-jäseniä myös AA-ryhmien ulkopuolella.

AA-ryhmien kokoukset

Ryhmien kokoukset ovat joko avoimia, joihin saavat osallistua myös alkoholistien läheiset ja muut asiasta kiinnostuneet, tai suljettuja, vain alkoholisteille tarkoitettuja palavereita. Lisäksi vietämme raittiuden vuosipäiviä ja järjestämme tiedotustilaisuuksia, sekä aluepäiviä tavallisesti yhteistyössä paikkakunnalla toimivien ryhmien kesken.

Ryhmäluettelo auttaa pysymään kosketuksissa toisten kanssa. Luettelo tekee mahdolliseksi vierailut eri ryhmiin, ja olet aina tervetullut niihin kaikkiin. Ryhmäluettelosta löytyy myös tietoja yhteyksistä ulkomaiden AA-ryhmiin.

Jokainen AA-ryhmä päättää omalta kohdaltaan, miten se työskentelee. Tavallisesti ryhmän alussa luetaan tekstiä AA-kirjallisuudesta, jonka jälkeen ryhmässä on kiertävä puheenvuoro. Kun yksi puhuu, muut kuuntelevat. Muiden puheenvuoroja ei kommentoida. AA-ryhmiä on myös monissa laitoksissa ja esimerkiksi naisille on omia AA-ryhmiä. Erilaisista ryhmistä saa tietoa ryhmäluettelon lisäksi myös AA:n auttavasta puhelimesta.

bottom of page