top of page

Huomio tulokkaaseen

Kummitoiminta

Kummius on kahdennentoista askeleen työtä, mutta myös jatkuvaa vastuuta siitä, että auttaa uutta tulokasta sopeutumaan elämään ilman alkoholia. AA suosittelee olemaan viivyttelemättä kummin hankkimisessa.

AA:ssa kummi ja kummitettava kohtaavat tasavertaisena, kuten aikanaan AA:n perustajajäsenet Bill W ja tri Bob kohtasivat toisensa. Toipuneet alkoholistit haluavat jakaa sen, mitä ovat oppineet toisten alkoholistien kanssa. Kokemus on osittanut, että toipuneitten alkoholistien raittius vahvistuu heidän jakaessaan kokemuksensa muiden kanssa.

Jokainen AA:n jäsen on uuden jäsenen mahdollinen kummi, ja hänen tulisi ymmärtää kummin vastuu, velvoitteet ja sitoumukset.

Kummiksi ei tule ryhtyä oman ryhmän koon kasvattamiseksi, henkilökohtaisen tyydytyksen jai kunnian saavuttamiseksi. Ennen kummiksi ryhtymistä on syytä varmistua, että kykenee sitoutumaan kyseiseen tehtävään, on valmis ponnistelemaan sen eteen ja on mahdollista antaa kummityölle riittävästi omaa aikaansa.

Minulla on vastuu. Kun kuka tahansa, missä tahansa, on valmis etsimään apua, haluan, että AA:n käsi on aina tarjolla. Sen vuoksi: Minulla on vastuu. 

bottom of page