Julkaistu: 28.07.2022

Koronavirus koskettaa myös meitä AA:laisia. Meillä ei yhden asian liikkeenä ole mitään yleispäteviä ohjeita asiasta, mutta suosittelemme THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, www.thl.fi) ja muiden alan ammattilaisten tiedotusten sekä tiedotusvälineiden seuraamista. THL:n tuorein tiedote:https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Kaikissa AA-maissa on keskusteltu kokouskäytännöstä ja korostettu kunkin omaa hygieenisyyttä sekä sitä ettei vähänkään oireita saaneena tule lähteä tapaamaan muita. Panikoida ei pidä, mutta varovainen on syytä olla. Noudatamme tässä poikeuksellisessa tilanteessa kaikkia lakeja ja asetuksia, joita tästä asiassa on annettu.

Meillä on suuria alueellisa eroja tässä asiassa. Osa ryhmistä toimii ja osa on tauolla. Näiltä sivuilta kohdasta AA-ryhmät löydät kunkin ryhmän tiedot ryhmähaulla.

Virus ei siis vielä ole ohi ja THL:n sivujen ja valtiovallan tiedotteiden seuraamista on hyvä jatkaa.

Muita mietittäviä asioita:

- Osa ryhmistä on ollut tauolla, mutta tällä hetkellä ryhmät toimivat normaalisti.

- Viranomaisten ohjeita on syytä seurata ja noudattaa.

- 7. perinteen voi hoitaa sähköisesti tilinumeroon FI6710183000075988. Katso tiedote 7.perinne poikkeusoloissa.

- Kokouksia on yhä myös verkossa, samoin yhteydenpitoa puhelimitse, sähköpostilla, sosiaalisen median välityksellä. AA-radio.

- Verkkoryhmät: https://www.aa.fi/uutiset/Verkkoryhmat-141.htmlhttp://www.aa-intergroup.org/

- Mikäli ryhmät päättävät tehdä muutoksia kokoontumisiinsa, tulisi niistä ilmoittaa AA-toimistoon sähköpostilla aa@aa.fi tai puhelimella 09-8387 040.

HUOM!

1. Jos sinulla on flunssaoireita, älä osallistu AA-ryhmien toimintaan – huolimatta siitä, oletko oleillut riskialueilla tai oletko tietoinen mahdollisesta altistuksesta koronavirukselle!

2. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme sinua pesemään kätesi ryhmiin saapuessasi ja käyttämään käsidesiä.

3. Jotkut ryhmät ovat saattaneet sulkeutua väliaikaisesti. Näitä sivuja päivitetään useasti päivässä. Samoin kannattaa seurata oman AA-alueen kotisivuja.